Először is tisztázzuk mi is az az aludttej. A tej a tejben természetesen előforduló laktóbacilus törzsek áldásos tevékenységének hatására alszik meg. Vagyis a laktóbacilusok addig eszik a tejben lévő laktózt - vagyis tejcukrot -, amíg a tej savanyú lesz*, és megalszik. Ez szoba hőmérsékleten…
Pasztőrözött, ESL, UHT? Te sem tudod melyiket válaszd? Akkor próbálok segíteni.
1. A pasztőrözés a legkíméletesebb formája a nyers tej kezelésének, ez a tej tartalmazza a legtöbb ásványi anyagot, vitamint. Ebből a tejből általában tudsz készíteni aludttejet is, hiszen tartalmaz laktobacilusokat.…
Sziasztok!
Ez a blog a kecsketejjel, kecsketejből készülő ételekkel, sajtokkal foglalkozik elsősorban, de igyekeztünk összegyűjteni nektek a kecsketejjel kapcsolatos tévhitek, városi legendák közül is jó néhányat. Az ilyen jellegű tartalmakat az Amit a kecsketejről tudni akartál oldalon…